Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

Een paradepaardje voor Papendrecht: de nieuwe C1000 - 1-3-2006

Vandaag was het zover: de opening van de (ver-)nieuwde C1000 in Winkelcentrum Westpolder. Mij was gevraagd de opening te doen en dan doe ik dat wanneer dat ook maar enigzins mogelijk is. Alles was goed voorbereid en doorgesproken met dhr. Schepers. Toch kwam er een kink in de kabel. De hevige sneeuwval maakte het mij onmogelijk vlot uit de wijk te komen waar ik woon. En toen ik vervolgens eindelijk op de BK weg aangekomen was, stond het verkeer ook daar muurvast. In goed telefonisch overleg werd besloten de klanten niet langer te laten wachten en de supermarkt zonder toespraak van de burgemeester te openen.

Uiteraard ben ik er nog wel naar toe gegaan om de winkel te bewonderen. Deze C1000 van de 4e generatie is de tweede winkel in Nederland van deze nieuwste formule. De supermarkt is modern, met een warme sfeer en duidelijk toekomstgericht. Ik heb veel bewondering voor ondernemers als dhr. Schepers en de heer Dam, die samen met hun medewerkers een klantgerichte en klantvriendelijke winkelformule in praktijk vorm weten te geven.

Opvallend daarbij is daarbij een sterke betrokkenheid op de samenleving. Bij herhaling sponseren zij aktiviteiten en verenigingen in ons Papendrecht. Zo dragen zij al vele jaren een belangrijk steentje bij in het kader van de avondvierdaagse en hebben zij zich ook in het jubileumjaar van Papendrecht 900 niet onbetuigd geleten.

Als je de supermarkt ziet en vervolgens bedenkt dat het allemaal rond 1967 begonnen is met een noodwinkel op de plaats waar nu de Opelcentrale gevestigd is, dan kan ik alleen maar constateren dat wij in Papendrecht trots mogen zijn op zulke  ondernemers die hun werk doen en de samenleving waarin dat gebeurd zeker niet vergeten. Zij dragen ertoe bij dat Papendrecht eigentijds blijft en toekomstgericht. 

Terug