Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

voor uw veiligheid: de risicowijzer - 28-9-2009

In het kader van mijn verantwoordelijkheid voor openbare orde en veiligheid heb ik samen met mijn collega's in de veiligheidsregio de risicowijzer uitgebracht.

Deze risicowijzer is bedoeld om huis-aan-huis verspreid te worden en om inwoners te helpen voorbereid te zijn op incidenten of rampen: 

" Risicowijzer: wees voorbereid op incidenten of rampen
De gemeente Papendrecht en omringende gemeenten doen er alles aan om
incidenten en rampen te voorkomen en te bestrijden. Bijvoorbeeld met rampenplannen en oefeningen van hulpdiensten. Desondanks kan overal iets mis gaan. Dat is niet te plannen. Maar voorbereidingen wel. Daarom wordt de Risicowijzer huis-aan-huis verspreid. Hierin is op een rij gezet wat we moeten doen als zich een incident of ramp voordoet.

De gemeenten in Zuid-Holland Zuid en de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid informeren in de risicowijzer over mogelijke risico’s in uw woon- en/of werkomgeving. ‘We moeten als samenleving scherp zijn op risico’s’, stelt burgemeester De Bruin. Die risico’s proberen we zoveel mogelijk te beperken en zo goed mogelijk te handelen als zich toch iets onverwachts voordoet. Maar ondanks voorschriften, voorzieningen en controles kreeg Papendrecht in de jaren negentig bijvoorbeeld te maken met dreiging van hoog water, enkele jaren later met een gaswolk op het winkelcentrum en in 2008 met een fikse brand in de tennishal. Door kordaat optreden van betrokken partijen en inwoners liep het goed af. Maar het onderstreept dat het belangrijk is dat inwoners op de hoogte zijn van risico’s in onze omgeving. Deze zijn in de Risicowijzer op een rij gezet.’

In de Papendrechtse Risicowijzer vindt u daarnaast informatie over:
• wat de overheid doet om rampen en ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen
• wat u zelf kunt doen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op incidenten en rampen.

Leest de Risicowijzer goed door en hang hem bijvoorbeeld in de meterkast of op een andere handige plek, zodat u hem zonodig snel bij de hand heeft.
Mocht u de Risicowijzer onverhoopt binnenkort niet ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de gemeente, t. (078) 641 89 11. De Risicowijzer is ook te downloaden en te printen via www.papendrecht.nl "

 

Terug