Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

MADD, editie 2008 - 1-11-2008

Deze zaterdag, 01 november, was al weer de derde editie van de MADD in Papendrecht.

Opvallend is het grote succes hiervan in onze gemeente (collega's vragen mij nieuwsgierig hoe we dat toch doen!). Ondanks het minder goede weer werd ook deze editie weer een hartverwarmend succes dankzij de inzet van de organisatoren (waaronder ook steeds meer vrijwilligers) en met name de enthousiaste bereidheid van velen zich in de samenleving in te zetten.

Bij de opening sprak is vrijelijk langs onderstaande lijnen: 

Dames en heren, Jongens en meisjes,

Hoewel de Olympische Spelen alweer even achter ons liggen, zet Papendrecht vandaag de gedachte  ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ ook dit jaar weer nadrukkelijk om in daden. Vele Papendrechters leveren met elkaar prestaties van formaat die voor mij van Olympisch niveau zijn!

Nu al, nog vóór de start, is het eerste record gebroken. Tijdens de vorige editie van Make A Difference Day waren ruim tweehonderd mensen op de been om medemensen een leuke anders-dan-anders dag te bezorgen. Dat waren meer mensen dan tijdens de voorafgaande eerste editie van de Make A Difference Day. Vandaag presteert u het met z’n allen om dat al te overtreffen, opnieuw zijn meer mensen bereid vrijwillig de handen uit de mouwen te steken en iets voor elkaar te betekenen. Alleen al het feit dat u hier bent, vind ik een applaus waard.

Dat we vandaag vele vrijwilligers van vorig jaar terugzien en nieuwe mogen begroeten, onderstreept dat vrijwilligerswerk leuk is om te doen, dat het voldoening geeft om andere mensen een plezier te doen. Plezier dat er zonder vrijwilligers niet zou zijn. Pure winst dus. Ik hoop dan ook dat deze fijne spirit zich vandaag weer als een wervelwind door Papendrecht verspreidt en dat gevoel zich ook na vandaag doortrekt en een vervolg krijgt.

Ik ben een groot voorstander van verbinden en dan in het bijzonder jong en oud verbinden. Wat dat betreft ben ik blij dat we dit jaar meerdere jongeren welkom mogen heten in het vrijwilligersleger. Vorig jaar was onder meer het jeu des boules van jongeren met ouderen sportief, maar ook nuttig en gezellig. Dit jaar maken jongeren zich verdienstelijk tijdens een groot aantal activiteiten die met name ouderen en gehandicapten een bijzonder fijne dag gaan opleveren. Waar een relatief kleine gemeente groot in kan zijn!

Voordat we aanstalten maken om de handen uit de mouwen te steken, wil ik nog even met u hebben over MADD 2009. De landelijke MADD-dagen zijn namelijk voortaal in maart. Dat betekent dat MADD  over ruim 4 maanden wéér in Papendrecht is. Ik zou het leuk vinden als de ideeën voor activiteiten ook uit de Papendrechtse samenleving zouden komen. Daarom roep ik u op om goede ideeën in te dienen. Ideeën die, net als vandaag, laten zien hoe divers en vooral ook hoe nuttig, noodzakelijk en leuk vrijwilligerswerk is. De beste ideeën worden dan, bekostigd door de gemeente, uitgevoerd. Als u vandaag al een goed idee heeft, kunt u dat indienen bij ideeënbus in de partytent, maar het kan ook later nog (tot 15 december).

Beste mensen, ik wens u weer ontzettend veel plezier, dan maken we ook vandaag weer het verschil!

 

Terug