Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

verzoek aan de Majesteit - 6-1-2016

 

Aan: Zijne Majesteit de Koning

         Paleis Noordeinde

         Postbus

         Den Haag

 

Betreft: beëindiging  burgemeesterschap  Papendrecht per 01 oktober 2016

Papendrecht,  06 januari 2016

 

Majesteit,

Ondergetekende vervult sinds 16 juli 2001 gedurende vele jaren onafgebroken de positie van burgemeester van Papendrecht. Met veel genoegen en toewijding heb ik mij in die afgelopen periode ingezet/zet ik mij nog steeds in voor een goed bestuur en politiek klimaat, voor goede contacten en samenwerking van de lokale overheid met inwoners en vertegenwoordigers van bedrijven, instellingen en verenigingen. Uiteraard heb ik tevens getracht de specifieke taak van de burgemeester als hoeder van de democratie en behartiger van openbare orde en veiligheid zo goed mogelijk in te vullen en vooral ook de kern van de burgemeestersfunctie,  die zich laat samenvatten in de opdracht: ’de boel bij elkaar te houden’ vorm en inhoud te geven.

Het burgemeesterschap kent verschillende rollen en ervaar ik tot op de dag van vandaag in al zijn facetten als uitermate boeiend, afwisselend en leuk werk. Gelukkig is mij ook de gezondheid en vitaliteit gegeven om dat werk te doen en daar ben ik dankbaar voor. Zoals ik ook dank verschuldigd ben aan al die mensen waar ik bestuurlijk en ambtelijk mee heb mogen/mag  samenwerken en die ik in mijn werk in de samenleving mocht/mag ontmoeten. Hoewel mijn huidige ambtstermijn zich nog uitstrekt tot en met 15 juli 2019 geef ik er bij nadere afweging de voorkeur aan gebruik te maken van het gegeven dat ik in september 2016 mijn pensioengerechtigde leeftijd bereik. Voor mij persoonlijk geldt dat ik na 15 jaar burgemeesterschap graag mijn ervaringen, inzichten, energie en creativiteit wil gaan inzetten voor nieuwe uitdagingen in een nieuwe werkomgeving. Voor Papendrecht is dit, zo halverwege de raadsperiode,  ook een gunstig moment om van burgemeester te veranderen. Door dit nu kenbaar te maken geef ik de gemeenteraad ruim de tijd, zich tijdig te beraden op  een voordracht voor een door u te benoemen  opvolger. In de tussentijd zal ik gewoon mijn werkzaamheden vervullen en wellicht nog iets extra’s doen om zaken keurig achter te laten en over te dragen.

Derhalve  verzoek ik uwe Majesteit bij deze mij per 01 oktober 2016 te willen ontheffen van mijn functie onder dankzegging voor het in mij gestelde vertrouwen.

Uwe Majesteits dienaar,

Terug