Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

opening Wereldfeest - 6-6-2015

Een heel mooi en gezellig Wereldfeest, in een zonovergoten Vijverpark, met een grote veelkleurigheid aan mensen vanuit Papendrecht en heel veel andere steden, landen en werelddelen. Ieder bracht letterlijk zijn of haar eigen cultuur mee om anderen in staat te stellen daar kennis mee te maken; elkaar als mensen te ontmoeten. Ik mocht de opening verrichten:

 

" Dames en heren, meisjes en jongens,

Hartelijk welkom in het Vijverpark. Het park is niet alleen een mooie, groene plek in Papendrecht, het is vandaag tijdens het Wereldfeest ongetwijfeld de gezelligste plek van Papendrecht, met de meeste variatie aan activiteiten en bezoekers.

Er zijn alleen al veertien nationaliteiten vertegenwoordigd die vandaag in het park bezoekers laten kennismaken met allerlei lekkere culinaire zaken, met muziek- en dansgewoonten. Maar Papendrecht heeft nog meer inwoners met andere achtergronden, dus ik vermoede dat het aantal nationaliteiten nog wat hoger is dan die veertien.

En wat de variatie in de activiteiten betreft hoef ik zonder  compleet te zijn naast de heerlijke hapjes en proeverijen alleen maar te wijzen op bijvoorbeeld Russische dansers, Japanse percussie, Braziliaanse straatvechters, workshops en een modeshow. Op deze manier kunt u als bezoeker binnenstappen in de cultuur van onze buren en in korte tijd de wereld rond.

En dan zijn er speciaal voor dit feest ook nog twee Zomerkoninginnen, die een soort visitekaartje zijn van dit evenement, namelijk Minke en Irma. Dames dank jullie wel voor jullie rol als Zomerkoninginnen en natuurlijk veel plezier vandaag. 

Ook voor een aantal andere mensen is een speciaal woord van dank wel op zijn plaats, want natuurlijk komt een feest als dit niet zomaar tot stand. De afgelopen maanden zijn weer heel veel mensen aan het werk geweest om het decor neer te zetten dat we om ons heen zien. Het Wereldfeest ontstond ooit uit een idee van enkele inwoners.

De gemeente heeft een ondersteunende rol, maar bij de organisatie zijn meer dan 30 vrijwilligers betrokken. Ik wil hen heel hartelijk danken voor hun inzet de afgelopen maanden. Niet alleen is er enorm veel tijd besteed aan de bereiding van de gerechten, maar is er nagedacht over de indeling van het veld, de keuze van de muziek en hoeveel bordjes en vorken er besteld moeten worden.

Ook dank aan de leerlingen van De Lage Waard die hier als vrijwilligers hand- en span diensten verrichten.

Daarnaast zijn we dank verschuldigd aan verschillende organisaties, zonder wie het Wereldfeest op deze manier niet mogelijk zou zijn. Zo zorgt Cultureel Centrum ToBe voor het programma dat voor het Wereldmuziekpodium is opgezet.
Rabofonds Drechtsteden draagt bij aan projecten in de Drechtsteden waarbij samenwerking en bundeling van kracht centraal staan. Ook voor het Wereldfeest heeft de bank een genereuze gift beschikbaar gesteld. Reken maar dat deze goed is besteed. Tot slot dragen Woonkracht 10 en de wijkplatforms belangrijk bij aan dit feest.

Daarmee is samen met de weersomstandigheden maar vooral ook door uw komst vooraf aan alle voorwaarden voldaan om er weer een schitterend en gezellig festijn van te maken. Ik wens u alleen dan ook toe er met elkaar opnieuw een werelds feest van te maken, veel plezier! "


 

Terug