Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

Aubade voor Koning in Papendrecht - 27-4-2015

" Beste Jongens + Meisjes,  Vaders + Moeders, Opa's + Oma's,

 

Het is weer hartverwarmend, dat we hier met z’n allen aanwezig zijn voor de traditionele Oranje Aubade Papendrecht; ook dit jaar weer anders dan verleden jaar: nu een Koningsdag op de feitelijke verjaardag van Zijne Majesteit èn met het gegeven dat Koning en Koningin in onze regio op bezoek komen.

 

Straks kunnen we aansluitend op de aubade langs de oevers van Papendrecht genieten van een werkelijk magistraal uitzicht op het Koninklijk paar, dat vanaf het Groothoofd te Dordrecht, een vlootschouw of ook wel Grande Parade genoemd, zal afnemen. Omgekeerd zal de blik van Koning en Koningin in het aanschouwen van die vlootschouw bewust en onbewust telkens weer op Papendrecht gericht zijn; zijn we volop in beeld.

 

Papendrechtse bedrijven hebben bovendien een belangrijk aandeel in die vlootschouw, die geopend zal worden met een spectaculaire hommage door oude Fokker vliegtuigen, de zogenaamde Fokker-Four.  Maar ook Papendrechtse bedrijven als o.a. koninklijke Boskalis en Veth Propulsion zullen acte de presence geven.

 

En als klap op de vuurpijl heeft het Oranje Comité er voor gezorgd dat er een mooie felicitatie groet vanaf onze oever richting de Koning zal gaan ! En zo maken we met elkaar dat het Koninklijk paar weliswaar in Dordrecht op bezoek is, maar Papendrecht volop in beeld is, niemand om Papendrecht heen kan.

 

Beste mensen terwijl het koninklijk gezelschap op weg is naar dit gebied zijn wij hier op deze mooie plek in het hart van onze gemeente samen gekomen en zingen wij voor Oranje, Vaderland èn Papendrecht; ik kan mij geen betere start van deze heel bijzondere Oranjedag voorstellen. Ik hoop dat dit voor ons allen een feestelijke dag zal zijn met gezelligheid vermaak en een beetje Oranjezon. Daar is in ieder geval door velen o.l.v het Oranje Comité hard aan gewerkt.

 

Dirigent Wim Versteeg heeft in goed overleg met ons eigen Excelsior weer een selectie van liederen gemaakt en het geheel tot een heel mooi, feestelijk en herkenbaar  programma gemaakt. We kunnen allemaal uit volle borst meezingen.

 

Natuurlijk gaan onze felicitaties uit naar onze koning, maar ook naar de overige leden van de koninklijke familie, in het bijzonder naar Koningin Máxima en de drie prinsesjes: Amalia, Alexia en Arianne

 

Wij wensen koning W-A toe, dat hij over dezelfde gezondheid, betrokkenheid  en wijsheid mag blijven beschikken, als hij tot nu toe getoond heeft, om zijn zware taak op zijn eigen manier en met een eigentijdse inkleuring te vervullen.

 

Namens u en alle andere inwoners van Papendrecht heb ik een gelukwens naar Paleis Noordeinde gestuurd met de volgende inhoud:

 

“ MAJESTEIT,

        

VANDAAG IS DE BEVOLKING VAN PAPENDRECHT WEER BIJ ELKAAR GEKOMEN VOOR DE ZANGHULDE TER GELEGENHEID VAN DE VIERING VAN UW VERJAARDAG EN KONINGSCHAP.

 

HET IS DIT JAAR VOOR ONS EEN BIJZONDERE KONINGSDAG, AANGEZIEN VELEN UIT ONZE EN UIT NABURIGE GEMEENTEN U EN KONINGIN MAXIMA VANAF DE WATERKANT ZULLEN BEGROETEN.

 

DE BEVOLKING VAN PAPENDRECHT FELICITEERT U MET UW VERJAARDAG EN WENST U VEEL KRACHT, WIJSHEID EN GEZONDHEID TOE EN SPREEKT DE WENS UIT, DAT GOD U IN DE TOEKOMST NOG LANG ZAL SPAREN, 

 

          VOOR ALLEN DIE U DIERBAAR ZIJN ÈN VOOR ONS GEHELE VOLK 

 

PAPENDRECHT 27 APRIL 2015

 

Is getekend; de burgemeester van Papendrecht “

 

 

Lieve mensen, ik stel voor dat we aanstonds die felicitatie en gelukwens gezamenlijk gaan onderstrepen met het zingen van ons nationale volkslied: het Wilhelmus.

 

En laten we aan het einde van deze aubade ons eigen Papendrechtse volkslied met extra veel elan en kracht ten gehore brengen, zodat het koninklijk gezelschap, op weg hier naar toe, de tom-tom kan uitzetten en gewoon op het geluid kan afgaan.

 

Ik wens u allen, nogmaals, een fijne Koningsdag toe en draag de leiding over aan dirigent Wim Versteeg, zodat we samen en met begeleiding van Excelsior, een extra feestelijke aubade kunnen hebben.        

 

 

Terug