Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

OranjeConcert Bethlehemkerk - 25-4-2015

Bij de opening en aan het slot van dit concert sprak ik:

“ Dames en heren, jongens en meisjes,

Graag heet ik u allen van harte welkom, hier in de Bethlehemkerk bij het “Oranjeconcert 2015”, dat is georganiseerd door Stichting Inspire2liveMusic.

Deze zaterdagavond is het natuurlijk het uitgelezen moment voor een prachtig Oranje Concert: wij vieren immers maandag aanstaande, op de feitelijke verjaardag van Zijne Majesteit, Koningsdag !

Voor heel Nederland is deze Koningsdag een beetje specialer dan de vroegere evenementen rond de verjaardag van Koningin of Koning. Het wordt een Koningsdag-nieuwe-stijl. Voor onze regio is de dag nog een tikkeltje specialer omdat de Koning Dordrecht verkoos als plaats om zijn verjaardag te vieren.

Dat geeft ook een extra dimensie aan de viering van Koningsdag in Papendrecht. Natuurlijk beginnen we ’s morgens vroeg met de eigen plaatselijke aubade. Daarna is het tijd om rond 11.00 de vlootschouw rondom het drierivierenpunt te aanschouwen; en ik kan u verklappen dat het een heel bijzondere wordt o.a. door de inzet en medewerking van een aantal Papendrechtse bedrijven. De Koning en de Koningin nemen die vlootschouw af vanaf het Groothoofd te Dordrecht, staan op dat moment dus met de rug naar Dordrecht en met het gezicht richting die mooie gemeente aan de overkant, die als het zonnetje een beetje wil schijnen ook nog op z’n best beschenen zal worden: ons eigen Papendrecht; het zonnige hart van de regio ! Mooier kan het niet en ik verwacht dus ook heel veel bezoekers van buiten omdat je vanaf hier het mooiste zicht hebt op het geheel. Na die vlootschouw of Grande Parade gaan Koning en Koningin Dordrecht verkennen en kunnen wij hier vervolgens met volle teugen genieten van het extra groot opgezette en gezellige programma dat voor de dag is samengesteld door het Oranje Comité Papendrecht u vind dat terug in de Koningskrant.

Het speciale van Koningsdag 2015 en de extra dimensie daarvan wordt vanavond nog eens benadrukt en letterlijk en figuurlijk ingeluid door dit Oranjeconcert met een heel mooi programma. 

De stichting heeft zich geen moeite bespaard en werkelijk een superbezetting gerealiseerd. Daarmee hebben we in ieder geval al de garantie van een topconcert met een gevarieerd programma.

Een programma waar de koren en vele getalenteerde musici hun medewerking aan verlenen en daarmee garant staan voor een top-avond; ik noem:                                                                                                                                                                

-Inspire2livechoir o.l.v. Peter Overduin

-Zoetermeers Koor Invasion o.l.v. Hans de Wit

-Annelies Schep, sopraan

-Arjan en Edith Post, trompet (is een echtpaar)

-Jaap Klootwijk, slagwerk

-André de Jager, orgel

-Jan Vayne, vleugel

-Ton van Gool, synthesizer.                                   Ook hen wil ik uiteraard speciaal welkom heten.

Oranje, Dames en Heren/jongens en meisjes staat mijns inziens symbool voor vrijheid, samen, eensgezindheid, waardigheid van leven en levensvreugde.

En dat sluit perfect aan bij de achterliggende doelstelling van dit concert, zoals het verhaal van dirigent Peter Overduin van het Inspire2liveChoir uit Alblasserdam onderstreept. Op de website van de stichting is zijn persoonlijke verhaal te lezen, waarin Peter vertelt over zijn wil bij te dragen aan goede medicijnen en bestrijding van kanker. Zelf doet hij dat door regelmatig concerten te organiseren door het gehele land, maar ook door bijvoorbeeld op de fiets mee te doen aan de l ‘Alpe d‘ HuZes.

De opbrengst van vanavond is voor het Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht en dan speciaal de Brest Clinic , voor Onderzoek naar (uitgezaaide) borstkanker. Daarom is namens het Albert Schweitzer Ziekenhuis ook dhr. Mark Kok aanwezig, die ik ook graag van harte welkom heet.

Het Inspire2liveChoir uit Alblasserdam bestaat nu 4 jaar en heeft in de afgelopen jaren ruim 475.000,- euro  opgehaald voor de kankerbestrijding. Het heeft zich bovendien gecommitteerd om voor speciale apparatuur en onderzoek bij het ASZ, 10 % van de benodigde 200.000,- euro bijeen te brengen. De teller staat inmiddels op 17.500,- en met elkaar kunnen we vanavond dat bedrag weer een flinke zet geven richting het doelbedrag. Ik ben zo vrij het goede doel bij u aan te bevelen in de wetenschap dat één op de drie mensen kanker krijgt en we er dus allemaal mee geconfronteerd worden. We willen toch allemaal vrij zijn, ook vrij in de zin van vrij van kanker ?

Inspire2liveMusic, draait om muziek die inspireert om te leven, te blijven leven.

Alle koren en musici dank ik op deze plaats alvast voor hun komst, medewerking en inzet en voor dit moment wens ik u allen vooral een fantastische en gezellige muzikale avond toe.”                             

#################################################################################
“ D+H,  J+M, ik hoop dat jullie allemaal net zo genoten hebben van dit prachtige concert als ik; we zijn aan het einde van het concert; u hoeft nog niet weg want de grote zaal is open en kunt daar nog gezellig verblijven; ik wens u maandag een fijne Koningsdag toe; maar voor we weg gaan eerst uw applaus en een attentie(fles-Inspire2liveMusic-wijn) voor alle musici van vanavond :

-Inspire2livechoir o.l.v. Peter Overduin

-Zoetermeers Koor Invasion o.l.v. Hans de Wit

-Annelies Schep, sopraan

-Arjan en Edith Post, trompet (is een echtpaar)

-Jaap Klootwijk, slagwerk

-André de Jager, orgel

-Jan Vayne, vleugel

-Ton van Gool, synthesizer.

-spreker Albert Schweitzer Ziekenhuis (dhr. Mark Kok)

-koster Aart van Herpen

-Edwin en Martin de Waard voor opnemen en maken van de CD van deze avond

-Jan Nederlof, geluid.”

 

Terug