Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

Sportgala Papendrecht 2015 - 18-2-2015

Een wervelende avond met uiteraard de sport centraal maar in combinatie met goede entertainment, waardoor een afwisselend programma ontstaat, dat zoals gebruikelijk prima gepresenteerd wordt door master-speaker Michel Zegelaar. Verschillende personen uit de Papendrechtse samenleving, waaronder ondergetekende, waren uitgenodigd om de prijzen uit te reiken.

Mijn persoontje mocht (dank daarvoor) de vrijwilligers in het zonnetje  zetten, omdat zij het aan de basis mogelijk maken dat we in ons eigen dorp zulke goeddraaiende sportverenigingen hebben, waardoor de sportdames, heren en ploegen kunnen trainen en hun prestaties kunnen leveren. Bijzonder was ook de uitreiking van de oeuvre-prijs aan PKC-icoon Mady Tims. Als je het geheel van haar sportcarrière overziet dan staat daar een bijzondere vrouw, die gedurende een reeks van jaren zich verbonden voelt/heeft met PKC. Zij is uitgegroeid tot een ware ambassadrice van PKC - Papendrecht - korfbal in binnen en buitenland; kortom een kanjer !

Mijn complimenten gaan uit naar de stichting sportgala, Michel en uiteraard iedereen die betrokken is bij het vele werk dat in de aanloop van de avond verzet moet worden en uiteraard ook gedurende de avond zelf vol op in de weer is.Mijn echtgenote en ik hebben genoten van zoveel energie, inzet, organisatievermogen en sportieve prestaties van hoog niveau. De diverse prijzen en de ranking ga ik hier niet herhalen, die vind u in de diverse media terug. Vanzelfsprekend  gaat mijn waardering  uit naar al die sporters, die van Papendrecht die bijzonder sportieve gemeente maken !

In 1977 werd Papendrecht reeds landelijk uitgeroepen tot sportstad van het jaar. In 2005 werd het op dat moment in de vergetelheid geraakte Sportgala in het kader van het jubileumjaar Papendrecht 900 opnieuw leven in geblazen. Zo'n avond als deze geeft wel aan dat het alleszins de moeite waard is om sport als bindende faktor in de samenleving te blijven koesteren en voor het voetlicht te brengen.

 

Terug