Burgemeester C.J.M. (Kees) de Bruin, Papendrecht
paap

Postzegel

Weblog

tandarts Van der Linden onderscheiden - 30-10-2014

Tandarts en implantoloog J.G. (John) van der Linden werd donderdag 30 oktober 2014 benoemd tot Ridder  in de Orde van Oranje-Nassau Hij ontving de onderscheiding uit handen van ondergetekende voor zijn werkzaamheden als tandarts en implantoloog en voor maatschappelijke nevenactiviteiten.


De heer Van der Linden (2 maart 1949, Vlaardingen) werkt sinds 1970 als tandarts en implantoloog en is een pionier op het gebied van nieuwe ontwikkelingen in de tandheelkunde. Hij hield zich als een van de eerste tandartsen in de regio Gorinchem, Dordrecht en Papendrecht bezig met implantologie en had al vroeg interesse in digitale tandheelkunde. Hij bezocht vele buitenlandse instituten en congressen om kennis op te doen en verzorgt voordrachten om deze kennis uit te dragen.

Eind 1998 opende de heer Van der Linden Tandheelkundig Centrum De Witte Brug in Papendrecht, een moderne groepspraktijk waarin de specialisaties implantologie, cosmetische tandheelkunde en prothetiek  zijn vertegenwoordigd. Ook zijn in het pand een cosmetisch tandtechnisch laboratorium en een orthodontiepraktijk gevestigd.
 

De heer Van der Linden is medeoprichter van Tafelronde 140 Papendrecht en bekleedde verschillende bestuursfuncties, waaronder die van voorzitter. Hij was in 1982 medeoprichter en vanaf dat moment bestuurslid van het College voor Maxillo Faciale Implantologie, dat zich bezighoudt met orale implantologie. Ook was hij in 1992 medeoprichter en de eerste voorzitter van de Rotary Papendrecht, waarin hij nog steeds actief is. In 1995 was de heer Van der Linden oprichter en vervolgens voorzitter van de Stichting Bevordering Topgolf Dordrecht. Sinds 2002 is hij penningmeester van de Dordrechtse Tandartsen Vereniging.
 

Terug